Digitaal erfgoed

Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) realiseerde in 2019 en 2020 een landelijk netwerk van ondersteuning voor vrijwilligers en betaalde krachten in het erfgoedveld. In Noord-Holland is de Stichting NMF uitvoerend partner van het netwerk. Centraal in het netwerk staat in iedere provincie de digitaal-erfgoedcoach. Zij helpt de mensen in het veld met adviezen en praktische tips bij het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed.

Advies
Of je nu werkt bij een archief, gemeente, historische kring, bibliotheek, museum, in de media of de wetenschap: de coach staat voor je klaar, kosteloos met advies op maat. Speciaal staan de behoeften van kleinere tot middelgrote erfgoedinstellingen centraal.

NMF en Digitaal Erfgoed
NMF onderschrijft en steunt de missie en visie van het Netwerk Digitaal Erfgoed om erfgoedinstellingen te ondersteunen bij het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van hun (digitaal) erfgoed. Sinds 2021 werken we hierin samen met het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland.

Beeld door: Noord-Hollands Archief. ‘Het stadhuis van Velsen automatiseert en krijgt een computer, 1988.’

Meer weten?

Stel een vraag of bel direct.

Stuur een vraag

0251-674666