Archeologieartikelen voor Veenhuizen

Projecten | 29 november 2022 | 10:48

In Veenhuizen worden regelmatig kleinschalige archeologische onderzoeken uitgevoerd in het kader van nieuwbouw, bij de aanleg van nieuwe leidingen of bij het uitvoeren van aanpassingen aan wegen. De resultaten van ieder onderzoek worden gepubliceerd in aparte rapporten. Voor zowel de bewoners als de onderzoekers was het daarom lastig om overzicht te krijgen over wat de onderzoeken hadden opgeleverd. Gemeente Dijk en Waard vond het belangrijk om de resultaten van de onderzoeken in een groter kader te plaatsen en aan het publiek te presenteren. Daarom vroeg zij NMF Erfgoedadvies om twee artikelen te schrijven over enkele archeologische onderzoeken die in Veenhuizen zijn uitgevoerd.

Publieksbereik

Een artikel is een goede manier om een groter publiek te bereiken. Van de door NMF over Veenhuizen geschreven artikelen gaat één vooral in op het resultaat van de archeologische onderzoeken: wat is er bij recente onderzoeken gevonden? Het tweede artikel plaatst de archeologische gegevens naast enkele artikelen die geschreven zijn op basis van schriftelijke historische gegevens. Stroken de archeologische bevindingen met de historische interpretaties? Daarbij speelt ook de landschappelijke ontwikkeling een belangrijke rol. De artikelen zijn verschenen in het nieuwsbulletin Poldergeest (nr. 33) van de stichting RAG en in De Overhaal, het jaarboek van de stichting Historisch Heerhugowaard (2022).

het stimuleren van de productie van zijn eigen testosteron masculputernic.com/nl/mannen/viagra-pfizer, waarvan het tekort wordt waargenomen verslechtering van de erectiele functie bij mannen. Een pak van 15 capsules kost ongeveer 500 roebel. Neem een tablet Paritet gedurende 15 dagen.

Beeld door: Linda Verniers

Synergie tussen verschillende vormen van onderzoek

Voor archeologisch onderzoek, zeker van de middeleeuwen en jonger, is historisch onderzoek een belangrijk onderdeel. Net zoals landschappelijk onderzoek een essentieel onderdeel is bij archeologie. Het één kan niet zonder het ander, en samen versterken ze elkaar. In de artikelen over Veenhuizen komen deze drie mooi samen.

Andere voorbeeldprojecten
 • Workshop Archeologische Monumentenzorg voor de gemeente Heemskerk

  NMF Erfgoedadvies verzorgde een workshop archeologische monumentenzorg voor medewerkers van gemeente Heemskerk

 • Archeologiebrochure voor de gemeente Dijk en Waard

  NMF Erfgoedadvies werkte mee aan een archeologiebrochure voor de gemeente Dijk en Waard.

 • Quickscan energietransitie

  NMF Erfgoedadvies heeft een eerste archeologische inventarisatie gemaakt voor de RES-zoekgebieden in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH-gemeenten)

 • Archeologieglossy Schatrijk

  Stichting NMF maakt de archeoglossy's SCHATRIJK